Hit Enter to search or Esc key to close
Pittige Homemade Buffalo Wings

Waarom worden Buffalo Chicken Wings “Buffalo” genoemd?

Waarom worden Buffalo Chicken Wings “Buffalo” genoemd?

Pittige Homemade Buffalo Wings ,

De echte Buffalo Chicken Wings

De eerste plaat met vleugels werd geserveerd in 1964 in een familiebedrijf in Buffalo, de Anchor Bar. De vleugels waren het geesteskind van Teressa Bellissimo, die ze bedekte met haar eigen speciale saus en ze serveerde het met een kant van blauwe kaas en selderij, want dat was wat ze beschikbaar had op dat moment.

De meesten zijn het wel erover eens dat de Anchor Bar, in Buffalo, New York, de plek was waar de Buffalo Chicken Wings werd uitgevonden.

In 1980 vertelde Frank van Teressa Bellissimo, de man, aan de New Yorker dat de vleugels uit noodzaak waren uitgevonden; de bezorger had per ongeluk een lading kippenvleugels bezorgd in plaats van de ruggen en nekken van een kip die in hun spaghettisaus werd gebruikt.

Bij de echte Buffalo Wings moet je de vleugels in tweeën kunnen breken zodat ze hierdoor op kleine drumsticks lijken. De Buffalo wings worden eerst gefrituurd zonder coating of paneermeel, hierna worden ze gemarineerd in een pittig fel oranje sausje – een combinatie van gesmolten boter, hete saus en rode peper. Deze sausje bedekt al je vingers en op de een of een andere manier overal tussen terecht komt zelfs wanneer je een hoeveelheid aan servetten ervoor gebruikt.

“De bezorger had per ongeluk een lading kippenvleugels bezorgd”

Wing it

Als je het thuis net zo lekker wilt eten als hier in Buffalo koop een fles van Red Hot Frank. Het is de saus die het meest overeenkomt met de originele Buffalo chicken wing saus. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van echte boter!

AnchorBar Buffalo NY

Voor meer informatie zie Anchorbar.com

Kaart van Buffalo

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *