Hit Enter to search or Esc key to close

Arkansas

De bijnaam voor Arkansas is de “Natural State”.
Arkansas is beroemd om haar natuurlijke schoonheid, heldere meren en stromen en een overvloed aan flora en fauna. Arkansas heeft 52 parken ,drie nationale bossen, vijf nationale parken en de eerste Nationale Rivier van de Verenigde Staten de Buffalo National River.

Zonder Bill Clinton zouden weinig mensen de naam Arkansas kennen. Het is nou eenmaal zo dat Arkansas een onopvallende zuidelijke staat is, in veel opzichten een achtergebleven gebied. Op het terrein van onderwijs, gezondheidszorg en armoede verkeert de staat in de onderste regionen. Arkansas is de kleinste staat tussen de Mississippi en de Stille Oceaan, met het minste aantal inwoners van de zuidelijke staten, de staat heeft geen grote natuurlijke bron van welvaart of een spectaculaire groei-industrie.

Vòòr Bill Clinton verkreeg Little Rock, de hoofdstad van Arkansas, faam dankzij de racistische gouverneur Orval Faubus. Hij weigerde in 1957 integratie van de Central High School. In juli 1996 werd gouverneur Jim Tucker, de opvolger van Clinton, veroordeeld wegens fraude. Arkansas heeft ook al voor Clintons tijd een beroemde self made man opgeleverd. Sam Walton, de stichter van de Wal-Mart-supermarktketen, kwam hier vandaan. Toen hij stierf in 1992 was hij de rijkste Amerikaan.

 

Autorondreizen door Arkansas