Hit Enter to search or Esc key to close

Tennessee

Tennessee heeft verschillende bijnamen gehad maar de meest populaire is wel “The Volunteer State.”
De bijnaam is ontstaan tijdens de oorlog van 1812, toen de vrijwillige soldaten uit Tennessee onder de leiding van Generaal Andrew Jackson enorme moed hadden getoond in de slag van New Orleans.

Tennessee is een verbindingsstaat tussen Noord en Zuid, tijdens de Burgeroorlog een border state genoemd. Het westen en midden van de staat kunnen alleszins als Deep South gekwalificeerd worden, het oosten hoort eerder bij het midden westen van het land. Tennessee strekt zich uit van een oostelijke kuststaat, North Carolina, tot een van de staten van het diepe, diepe zuiden, Arkansas. In het oosten begint de staat hoog met de Blue Ridge Mountains, deel van de Appalachians, naar het westen toe wordt het land vlakker tot aan de oevers van de Mississippi.

Tennessee heeft een zuidelijk overgangsklimaat met warme en benauwde zomers, zij dat dit minder sterk geldt in de bergachtige gebieden. De winters zijn niet erg koud. Muziek is erg belangrijk voor Tennessee, in heel verschillende vormen. Nashville is nog steeds de hoofdstad van de countrymuziek in Amerika, die de laatste vijftien jaar ook buiten de geijkte luisterkingen populair is geworden. Nashville melkt het uit voor wat het is, maar het oude centrum van de stad valt wat tegen als het er op aan komt. Dollywood, het pretpark dat de rondborstige zangeres Dolly Parton heeft opgezet, geeft daaraan op een andere manier invulling. Maar de muziekstad is wel Memphis, waar alle soorten muziek die uit het zuiden zijn opgeborreld, van blues en gospel, tot country en hilbilly, samenkwamen in Elvis Presley.

Ook zonder Elvis is Memphis een heerlijke stad aan de Mississippi. Het is bij uitstek een uitvalsbasis voor tochten langs die rivier, richting New Orleans, of voor exploratie van het zuiden. Qua natuur is het oostelijk deel van Tennessee interessant, met Great Smoky National Park, maar ook met vele uitlopers van de Appalachians. De mensen die je hier tegenkomt, de manier van leven die nog dicht staat bij de mountain people die hier van oudsher wonen, is eeuwen verwijderd van Nashville of Memphis, maar evenzeer een deel van Amerika.

Autorondreizen door Tennessee

€1,890 Tour list image
€2,216 Tour list image
€1,455 new-orleans
€1,924 Tour list image
€1,595 Tour list image

15-daagse autorondreis Dixie Swing

Autorondreis, vertrek Orlando 0 beoordelingen 15 dagen

Artikelen over Tennessee