Hit Enter to search or Esc key to close

De grootste staat, de langste kustlijn, de hoogste berg, de meeste nationale parken: Alaska doet alles in de overtreffende trap. Al dat moois werd in 1867 voor 7,2 miljoen dollar gekocht van de Russen. Hoewel men er in eerste instantie niet enthousiast over was (een derde deel van de staat ligt boven de poolcirkel), is Alaska geleidelijk aan een smaakmakend deel van Amerika geworden.

In 1896 werd goud ontdekt en begon de Klondike Goldrush. De Tweede Wereldoorlog maakte Alaska’s ligging strategisch belangrijk en vandaar ontwikkelde de staat zich verder. In 1959 werd Alaska samen met Hawaii toegelaten als 49ste staat van de VS. De ontdekking van grote olievelden, in 1968, bij Prudhoe Bay, bracht een revolutie te weeg in de staat: olie maakte iedereen rijk, inclusief gewone burgers die in plaats van belasting te betalen geld terugkregen van de overheid.

Vooral de natuur maakt Alaska tot een unieke staat. Toch is die niet voor iedereen even gemakkelijk toegankelijk. Een aantal van de nationale parken is alleenmaar per vliegtuig te bereiken. De meeste bezoekers nemen de route noordwaarts van Anchorage in de richting van Fairbanks, langs Denali National Park. Daar valt ook Mt. McKinley te zien, de hoogste berg van de VS. Vanuit Fairbanks gaat het dan weer omlaag naar de zee.

Autorondreizen in Alaska

€999 Tour list image