Hit Enter to search or Esc key to close

Mississippi

De officiële bijnaam van Mississippi is de “Magnolia State” vanwege de overvloed van magnolia bloemen en bomen in de staat.

Van alle zuidelijke staten is Mississippi als geheel misschien wel de interessantste. Zuidelijker kan het haast niet. Hier woonden traditioneel veel zwarte landarbeiders en veel blanke plantagehouders, maar ook een flink aantal arme blanken.

Mississippi heeft zijn geschiedenis van racisme en uitbuiting gelukkig ver achter zich gelaten en kan zelfs zonder al te veel last van de politiek correctheid politie met trots terugkijken op zijn verleden.

Een stad als Natchez heeft de bezoeker ontzettend veel te bieden. Er staat nog een onwaarschijnlijk aantal huizen uit de glorietijd van het zuiden van voor de Burgeroorlog. Je krijgt hier een aardig idee van hoe het leven was aan de Mississippi in die tijd. Vicksburg, een stukje verderop aan de rivier, werd beroemd omdat het beleg en de val van de stad het einde inluidde van de Confederatie, van de zuidelijken in de Burgeroorlog en daarmee het einde van de strijd. Beide steden doen veel om die geschiedenis levend te houden. Je komt er terecht als je de bluesroute volgt waar Mississippi trots op is, Highway 61, met hier en daar een aftakking, van Memphis naar New Orleans.

Autorondreizen door Mississippi

Artikelen over Mississippi