Hit Enter to search or Esc key to close

New Mexico

New Mexico ligt altijd een beetje in de schaduw van zijn buren: Arizona en Texas. Arizona is een veel grotere toeristenbestemming dan New Mexico, en Texas telt door zijn enorme omvang gewoon zwaarder mee. Toch heeft New Mexico een rijke traditie en een indrukwekkend natuur.

Santa Fe en Taos zijn de bekendste plaatsen in de staat, maar er valt voor de geïnteresseerde bezoeker veel meer te ontdekken. Santa Fe is is een bekende toeristische trekpleister geworden  maar toch blijft het een mooie en plezierige stad. De Plaza is het centrum waar ook de handelaars in sieraden hun waren uitstallen en u vindt er veel musea en kunstwinkels. Ook de oude missie en de state capitol zijn interessant. Taos is een stad die uit drie delen bestaat. De Spaanse nederzetting, de pueblo en de ranchos de Taos. De pueblo van opeen gestapelde huizen is het bekendste. Albuquerque is een uit zijn voegen gegroeide oude Spaans nederzetting. White Sands National Monument bestaat uit soms wel twintig meter hoge gipsduinen, die bewegen met het weer; soms hierheen, soms daarheen worden geblazen. Vlak bij ligt het Valley of Fires State Park waar pikzwarte lavavelden een woestijn doen ontstaan.

Het droge, warme klimaat en de relaxte leefwijze hebben de laatste decennia veel mensen aangetrokken, zonder de enorme suburbane groei te veroorzaken zoals die rond Phoenix, Arizona, is te vinden.

Autorondreizen door New Mexico

€1,639 Venice beach la
€2,105 zion
€1,573 Tour list image
€1,852 Tour list image
€1,994 Tour list image
€2,587 Tour list image