Hit Enter to search or Esc key to close

Texas is een wereld op zichzelf. Op Alaska na is het de grootste staat in de VS, maar in Texas wonen dertig maal zoveel mensen. Cowboys met enorme hoeden of zakenlui zoals J.R. Ewing, ook met flinke hoeden, waren lange tijd het symbool van Texas. Maar al lopen ze er nog steeds graag zo bij, de Texaan kan net zo goed in een laboratorium of high tech fabriek werken als op het land. Texas is net zo groot als Groot Britannië en Frankrijk samen.

Helaas wordt Texas als vakantiebestemming nog steeds enorm onderschat. Wij durven zonder omwegen te stellen dat Texas één van de meest interessante staten van de VS is en een apart bezoek waard. Dat geldt zowel voor de natuur als voor de steden, maar vooral ook voor een manier van leven die uniek is. Een rondreis door Texas zult u nooit vergeten.

Geografisch bestaat Texas uit vijf onderdelen. Van oost naar west zijn dat: de Gulf Coastal Plains, het stuk dat grenst aan de Golf van Mexico en dat eigenlijk bestaat uit vlak laagland; de Prairie Plains, heuvelachtig met soms rijke bodem; de Rolling Plains, heuvelachtig land verder naar het westen dat geleidelijk aan in hoogte stijgt; de Great Plains, het westelijk deel en de panhandle, droge kale vlakten met diepe canyons; de Basin and Range Region, in het zuidwesten, met droge hoge vlakten die al bij de Rocky Mountains horen, met onder andere de Guadalupe Mountains.

 

Autorondreizen door Texas

€999 Tour list image
€999 Tour list image